Novosti
19.03.2021.

Staklene table

Staklene table za pisanje – i njihove iznenađujuće prednosti

Staklene table su svestrane i estetski veoma ugodne, ali prednosti se tu ne zaustavljaju. Jednostavno pisanje na beloj tabli može imati fizičke i mentalne koristi.

Od rukopisa do vizuelnog razmišljanja, tabla za pisanje može poboljšati vaše učenje, podučavanje, rešavanje problema i podstiče vizuelno razmišljanje.

Prednosti staklene table

 

Vizuelno razmišljanje je čin namernog korišćenja sistema vizualizacije u kome mozak podstičemo za rešavanje složenih problema. U suštini, to uključuje rad vašeg vizuelnog neokorteksa, pomažući vam da pronađete rešenja koja Vam se čine nedostižna. Sam čin „rešenje problema“ je neopevani heroj mnogih sastanaka.

Verovatno ste i ovo već videli; sve oči uprte u osobu koja je ispunila tablu dok složene probleme razgrađuje na manje delove koji se lakše rešavaju. Duboki i / ili suptilni odnosi između delova postaju magično jasni. Postoji neurološki razlog što se ovo događa.

Ljudi su vizuelna stvorenja. Naš mozak obrađuje slike 60.000 puta brže nego što obrađujemo tekst. Štaviše, 90% svih informacija koje se prenose u naš mozak su vizuelne prirode.

Korišćenje staklene table za pisanje je način za vizuelni pristup razmišljanja koji je kognitivna supersila naše vrste.

Dakle, sledeći put kada imate problem koji jednostavno ne možete da rešite, pokušajte da ga skicirate na najbližoj staklenoj tabli. Sam čin njegovog vizuelnog predstavljanja biće korak u pravom smeru.

Rukopis i staklena tabla za pisanje

U naše digitalno doba rukopis je nepravedno zapostavljen. Prošlo je vreme pravljenja rukom pisanih beleški u beležnici. Umesto toga, kucamo beleške u računare, tablete ili telefone.

Da li ste znali da rukopis podstiče mentalni razvoj?

Staklene table pozivaju na konceptualno učenje, ne samo kroz vizualizaciju podataka, već i kroz proces pisanja na njima.

Učenje nije jedina korist od rukopisa! Kako kucanje postaje sveprisutnije, pažnja se posvećuje efektima manje upotrebe rukopisa na ponašanje i kognitivni razvoj. Rezultati su zanimljivi ... u najmanju ruku.

Studije pokazuju da samostvorena mehanika crtanja slova zapravo može poboljšati spoznaju. Studija na Univerzitetu u Indiani sprovela je skeniranje mozga nepismene dece pre i posle učenja različitih struktura slova.

Deca koja su se ručno bavila samogenerisanim štampanjem - to jest, fizički su pisala pisma - pokazala su daleko napredniju neuronsku aktivnost od dece koja su gledala slova na tastaturi.

Studija je takođe pokazala da se delovi našeg mozga aktiviraju tokom pisanja rukom, ali ne i dok se kuca po tastauri..

U osnovi, fizički rukopis igra ulogu u našem ranom razvoju. Bukvalno može stvoriti nove puteve u našem mozgu.

Jednostavan čin dece koja pišu na staklenoj tabli u učionici može poboljšati neuronsku aktivnost, podstaći veštine kategorizacije i podstaći učenje.

Zaključak: Staklene table za pisanje imaju niz prednosti.

Staklene table nisu samo lepo lice. Njihova upotreba kao table za pisanje, platna za rešavanje problema i kao kancelarijska „čvorišta“ imaju dokazane fizičke i mentalne koristi. Bez obzira razbijate li složenu jednačinu, razmišljate li o sledećoj kampanji ili podstičete pismenost - skromna tabla može vam pomoći u svemu tome.

Želite li iskoristiti skrivenu moć pisanja na skromnoj staklenoj tabli? Office&More Vam može pomoći!

Najprodavanije

Sačuvano u omiljne
Stakleno magnetne table 1502899900531
Motivišuće
Kreativno
Prilagođeno uzrastu
22.268,44 RSD
Trenutno nema komentara