Novosti
24.07.2020.

Kako odabrati heftalicu?

Heftalica je svakako jedan od esencijalnih  komada kancelarijske opreme. Istorija heftanja seže u Francusku iz XVIII veka, kada je kralj Luj XV tražio lak način da poveže papire. Pre toga za povezivanje papira koristilo se šivenje kao i lepljenje uz pomoć  vrpci I voska kojim su se papiri pokušavali zadržati zajedno.  Zatim su se koristile  spajalice od zlata i natpisima kraljevskog dvora,koje su u velikoj meri dizajnirane u dekorativne svrhe.  Priča o spajanju papira nastavlja 1860-ih godina  kada je patentiran prva funkcionalna heftalica za praktičniju upotrebu. George McGill dobio je patent za  prvobitnu klamericu savijajući zatvarač, ovo je bio napredak ali je zahtevalo neprestano I ponovno punjenje hefatlice .Heftalice su prešle dug put I u današnje vreme postoji veliki izbor heftalica sa puno različitih klamerica koje mogu odgovoriti na vaše potrebe.

U ovom priručniku za kupovinu razmatramo najpopularnije vrste modernih spajalica, njihove ključne karakteristike i nekoliko preporučenih tipova za svaki od njih.

Stona heftalica

Najklasičnija i najpopularnija vrsta heftalice  koja se danas koristi je stona heftalica. Odaberite ovaj model heftalice za povremenu upotrebu i ako obično ne spajate više od 15-20 stranica papira odjednom. Dizajn stonih heftalica je različit , ali one su obično jeftinije, lagane i  lako prenosive.

Heftalica klješta

Razlika između klešta  i drugih vrsta heftalica je u tome što imaju donju ručku umesto gornje ručice za pričvršćivanje predmeta zajedno. Ovaj model izaberite ako imate potrebe za čestim heftanjem  I spajanjem većeg broja papira.

Mini heftalice.

Ove heftalice kao što ime sugeriše,  su heftalice malih dimenzija koje sa smanjenim naporom čine spajanje udobnijim i ergonomičnijim. Ovo je sjajana heftalica za kupovinu ako se vaše poslovanje često odvija van kancelarije I ako spajate manji broj papira.
 

Trenutno nema komentara